Fondante Logo
8952 vizualizari

Stiluri de viata bazate pe diete - raw, vegan sau vegetarian?

23 Noiembrie 2012
Autor: Fondante
Nota: 5.0
Oamenii mananca. Savureaza. Impartasesc opinii despre gusturi, culori si forme. Gatesc impreuna. Sau separat. Se bucura alaturi de familie, la masa de pranz, iau un mic dejun copios alaturi de o mana de prieteni sau se indragostesc la o cina romantica, undeva pe o terasa unde vantul poarta cu el cele mai dulci miresme.   Mancarea nu e complicata. Oamenii in schimb, sunt. Sofisticati, pretentiosi ori pofticiosi, oamenii au investit, din cele mai vechi timpuri, timp, interes si inspiratie, aducand bucataria la rang de arta culinara.   Si daca se spune ca dragostea trece prin stomac, dragostea pentru mancare... pe unde trece?   Dragostea pentru mancare (aviz gurmanzilor) trece mai intai prin minte. Minte de consumator, care ar trebui antrenata, alaturi de organism, ...


Cititi tot articolul
5588 vizualizari

Doamnele care fac legea in bucatarie. Top 10 cele mai influente femei in lumea gastronomiei

16 Noiembrie 2012
Autor: www.foodstory.ro
Nota: 0.0
Daca nu ar fi existat ele, felurile de mancare si modul lor de preparare nu ar fi fost niciodata la fel. Cartile de bucate, emisiunile si proiectele in care s-au implicat i-au ajutat pe toti gurmanzii si pasionatii de bucatarie din intreaga lume, asa ca merita sa faca parte din lista cu cele mai influente 10 femei din lumea gastronomiei:   1. Julia Child Julia Child si-a urmat sotul la Paris si s-a intors pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ca chef calificat Le Cordon Bleu. Dragostea ei pentru gastronomia franceza s-a reflectat in toate cele 18 carti de bucate publicate si in emisiunile televizate pe care le-a facut, iar stilul ei savuros a cucerit inimile tuturor bucatarilor amatori. 2. Martha Stewart  Martha Stewart este cu adevarat un nume in lumea gastronomica. Ea ...


Cititi tot articolul
7982 vizualizari

100 feluri in care poti sa gatesti un ou. Legenda scrisa pe boneta unui chef

14 Mai 2012
Autor: www.foodstory.ro
Nota: 0.0
Din bucataria franceza ne vin unele dintre cele mai sofisticate preparate, dar si cateva mituri care circula prin bucatariile lumii. Cel mai faimos este cel care spune ca numarul de cute de pe boneta unui bucatar indica exact numarul de feluri in care stie sa gateasca un ou. Nu putem sa bagam mana in foc daca e chiar asa, chiar daca boneta exista in uniforma bucatarilor de mai bine de un secol. O uniforma creata in tara caselor de moda  Bucataria franceza pare sa fie mama tuturor bucatariilor, iar bucatarii francezi sunt cei care au dat tonul in ceea ce inseamna haute cuisine in ultimele cateva sute de ani. Nu francezii au inventat uniforma de bucatar, dar ei cu siguranta i-au dat aspectul profesionist.   Citeste mai mult pe : ...


Cititi tot articolul
6505 vizualizari

Istoria restaurantelor

06 Mai 2012
Autor: www.ele.ro
Nota: 4.0
Restaurantul este o institutie atat de necesara incat te-ai putea gandi ca a existat dintotdeauna in orase. Insa, restaurantele, asa cum le stim noi astazi, s-au modernizat foarte recent. Asta nu inseamna ca n-au existat locuri in care puteai manca inainte de modernizare. Insa meniul, ca modalitate de a vedea ce poti manca,exista doar de 200 de ani. Taverenele - primele restaurante Primele “restaurante” erau tavernele medievale si birturile. Tavernele de obicei ofereau mancare obisnuita pe timpul zilei, la ore fixe si preturi fixe. Insa in secolul al XVI lea, englezii din toate clasele sociale incepeau sa serveaza masa in oras din ce in ce mai des. Tavernele locale le ofereau preturi fixe la mancare, vin, bere si tutun. Uneori tavernele serveau si ca loc de intalnire. ...


Cititi tot articolul
5140 vizualizari

Mancare, bucurie, sanatate

06 Mai 2012
Autor: www.kudika.ro
Nota: 0.0
Una dintre bucuriile vietii este, fara indoiala, mancarea. Cum insa restrictiile modei cer siluete silfide, multe doamne prefera sa renunte la aceasta placere in favoarea unor diete draconice. Una dintre bucuriile vietii este, fara indoiala, mancarea. Cum insa restrictiile modei cer siluete silfide, multe doamne prefera sa renunte la aceasta placere in favoarea unor diete draconice. Si astfel se omite un detaliu important: mancarea este hrana. Pentru trup si suflet. Importanta unei alimentatii echilibrateDaca renuntam la mancare, ne lipsim de o mare bucurie si in acelasi timp ne privam organismul de nutrientii necesari. Pe termen scurt, poate sa nu insemne nimic. Pe termen lung insa, cu siguranta inseamna boala. La fel ne imbolnaveste si mancatul necontrolat. Obezitatea, diabetul, ...


Cititi tot articolul
5327 vizualizari

Anthony Bourdain - bucatarul calator cu limba ascutita

06 Mai 2012
Autor: Beatrice Soare
Nota: 0.0
Cine n-a auzit macar o data de Anthony Bourdain, excentricul bucatar sef care strabate lumea in lung si lat pentru a incerca cele mai inedite feluri de mancare? Lipsit de inhibitii si, cum ar zice romanul, slobod la gura, Bourdain este un adevarat personaj in domeniul gastronomiei. De origine americana, Anthony a studiat la Vassar College si a absolvit Institutul Culinar al Statelor Unite ale Americii, devenind unul dintre cei mai apreciati bucatari din lume.   Citeste mai mult pe: ...


Cititi tot articolul
7712 vizualizari

Quinoa - alimentul minune care a ajuns trufanda in tara lui

06 Mai 2012
Autor: Alina Barbu
Nota: 0.0
In 1993, cercetatorii NASA au numit-o mancarea cu cele mai multe calitati nutritionale de pe planeta si o recomandau pentru dieta astronautilor in misiunile lor in spatiu. Acest aliment minune cultivat pe platourile inalte ale Anzilor a capatat popularitate in toata lumea, dar a devenit inaccesibil chiar pentru cei care il produc. Gandeste-te cum ar fi ca romanii de la tara sa nu isi mai permita sa manance nici macar o mamaliga, pentru ca pretul porumbului ar fi atat de mare incat sa merite sa manance un hamburger de la fast-food in locul ei. Suna imposibil, dar in alte tari se intampla asa. Nu in privinta porumbului, ci a unui alt aliment considerat pana nu demult unul de baza in alimentatie.     Citeste mai mult pe: ...


Cititi tot articolul
4943 vizualizari

Jamie Oliver este cel mai bogat bucatar. Vezi din ce a facut avere

03 Mai 2012
Autor: De foodstory.ro
Nota: 0.0
Britanicul a copt o avere estimata la 240 de milioane de dolari. Simpaticul bucatar care se lupta sa convinga lumea sa manance sanatos a stras o avere uriasa. Potrivit topului celor mai bogati britanici, alcatuit de Sunday Times, Jamie Oliver este pe locul 501 in randul englezilor avuti, cu mult peste rivalul Gordon Ramsay. Averea lui este estimata la 150 de milioane de lire sterline, adica 240 de milioane de dolari.   Citeste mai multe pe: ...


Cititi tot articolul
7810 vizualizari

Adio caviar si sampanie! Nuntile la fast-food cuceresc lumea

01 Mai 2012
Autor: De Alina Barbu
Nota: 0.0
Cine e in prag de nunta si cauta cu disperare un local liber pentru „masa si dans”, poate sa scape de dezamagilie unui raspuns negativ daca bate la poarta unui fast-food.   Ideea de „nunta la fast-food” a strans deja adepti in Statele Unite, Marea Britanie sau Hong Kong, unde mai multe cupluri au ales cartofi prajiti si un hamburger pentru a celebra marele eveniment alaturi de invitati.Tort de nunta din placinte sau gogosi McDonald's, Dunkin' Donuts, KFC si Taco Bell sunt pionierii acestui tip de evenimente. Dunkin' Donuts a fost deschizator de drumuri in materie de nunti la fast-food. In 2005, in urma unui concurs, lantul de gogoserii a oferit unui cuplu posibilitatea de a se casatori intr-una din locatiile lor. Evenimentul a avut loc in 2005, la ...


Cititi tot articolul
4735 vizualizari

Cat de sanatos mancam? Dezvoltare precoce si risc de cancer, efectele carnurilor cu hormoni

01 Mai 2012
Autor: De Alina Barbu
Nota: 0.0
In ultimii ani am tot vazut stiri despre cazuri ciudate despre copii care se lovesc de pubertate timpurie, iar degetul acuzator e indreptat catre alimentele pe care le consuma. Nimic din ce punem in gura nu mai e sigur cred parintii, care se zbat sa gaseasca hrana bio, crescuta in curtea taranului fara pesticide si fara hormoni. Au fost suficiente cateva cazuri de copiii care s-au transformat prematur in adolescenti ca discutia asupra efectelor pe care carnea provenita de la animale crescute fortat sa reapara.Mai multe guri de harnit, mai multe provizii necesare Acum o jumatate de secol consumul de carne la nivel mondial era de 71 de milioane de tone. Potrivit New York Times, in 2007 consumul era de patru ori mai mare, mai ales in tarile dezvolate, iar previziunile arata ca pana in 2050 ...


Cititi tot articolul
5056 vizualizari

Sanjeev Kapoor - bucatarul cu mai multi fani decat Lady Gaga

01 Mai 2012
Autor: De Alina Barbu
Nota: 0.0
Am putea sa-i spunem bucatarul de milioane, fara sa gresim. Sanjeev Kapoor chiar are milioane de fani nu numai in India, ci in toata lumea. Numai site-ul sau primeste lunar 25 de milioane de vizitatori care vor sa afle ultimele retete. Cu un nume care are rezonanata filmelor de Bollywood, Sanjeev Kapoor este cele mai cunoscut chef indian. In ultimele doua decenii si-a cucerit natiunea, dar si alte popoare din Asia cu retetele lui simple si aromate, cu cartile de bucate si emisiunile TV. Citeste mai mult pe: ...


Cititi tot articolul
4700 vizualizari

Fonduri europene de 186 de milioane de euro destinate dezvoltării activităţilor turistice

27 Aprilie 2012
Autor: www.agroazi.ro
Nota: 5.0
AgenÅ£ia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală ÅŸi Pescuit pune la dispoziÅ£ia celor interesaÅ£i să investească în construcÅ£ia pensiunilor ÅŸi dezvoltării activităţilor agroturistice circa 186,5 milioane de euro, în perioada 17 aprilie - 16 mai 2012.Potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP, în perioada menÅ£ionată, se deschide a ÅŸaptea sesiune pentru depunerea proiectelor finanÅ£ate din bani europeni care se încadrează în măsura 313 'Încurajarea activităţilor turistice' din cadrul Programului NaÅ£ional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013.Potrivit Ghidului solicitantului, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, ...


Cititi tot articolul
5094 vizualizari

Studiul despre consumul de ceai verde in Romania

20 Aprilie 2012
Autor: Citește mai mult: www.restograf.ro
Nota: 0.0
In 3 aprilie 2012 au fost lansate rezultatele studiului privind consumul de ceai verde in Romania. Conform acestui studiu, cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor. Cel mai recent studiu privind consumul de ceai verde in Romania, coordonat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, a aratat ca majoritatea romanilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde si nici compozitia acestuia, asociind in mod gresit ideea de ceai cu infuziile de plante medicinale sau aromatice si nu cu bautura provenita din frunzele arbustului de ceai. Studiul releva ca obiceiurile de consum ale romanilor in ceea ce priveste ceaiul sunt in favoarea infuziilor din plante, fapt ce denota o ...


Cititi tot articolul
5052 vizualizari

Vegetarianism

23 Martie 2012
Autor: De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nota: 5.0
Vegetarianismul este practica unei diete ce exclude toate produsele animale, printre care mezelurile, peÈ™tele, stridiile, crustaceele È™i alte produse obÈ›inute prin măcel. Sunt mai multe variante de dietă, unele exclud ouăle È™i/sau alte produse obÈ›inute de la animale, precum lactatele È™i mierea, pe când veganismul exclude tot ce È›ine de produse animale. Un termen ar fi regim pe bază de plante. O dietă vegană este o formă de vegetarianism ce exclude toate produsele animale din dietă, printre care È™i mierea. Acei care practică veganismul din motive etice exclud produsele animale din dieta lor ca parte dintr-o practică mai mare de înfrânare de la folosirea animalelor pentru orice scop (ex. piele, blană etc.), ...


Cititi tot articolul
5858 vizualizari

Cum sa depozitam corect mancarea in frigider

21 Februarie 2012
Autor: www.amainbucatarie.blogspot.com
Nota: 5.0
Am observat in decursul timpului ca putina lume exploateaza frigiderul corect sau imparte pe rafturi produsele, in functie de caracteristicile lor. Astfel, adeseori am vazut frigidere in care mancarea era depozitata neacoperita sau mancarea gatita se afla pe rafturile de jos, deasupra tronand intr-un mod foarte periculos o bucata de carne cruda.M-am gandit sa va prezint astazi cateva principii de depozitare care nu numai ca vor prelungi perioada de depozitare a produselor, dar asigura o dezvoltare minima a bacteriilor. Pe rafturile de sus depozitati mereu mancarea gatita! Iar mancarea gatita trebuie sa fie mereu acoperita. Daca nu o puteti tine intr-un vas cu capac, trageti macar o folie peste. Este foarte important ca in mancarea gatita sa nu scape din greseala elemente din ...


Cititi tot articolul
4074 vizualizari

Hriapca Irina: Bucataria e munca de echipa!

18 Februarie 2012
Nota: 5.0
Probabil cel mai bun bucatar din Iasi este tocmai o doamna.  Este membra Romanian Chefs Community-R.C.C.   Se numeste Hriapca Irina si este nou intrata in Romanian Next Top100 Chef.  Iata si interviul realizat cu doamna Hriapca Irina. Tibi Ruczui De ce barbatii sunt mai buni in bucatarie?:)...prima intrebare.... Hriapca Irina Pai daca se spune asta nu inseamna ca este si adevarat! Tibi Ruczui Dar e o tendinta nu? sunt mai multi barbati se pare sau nu e asa? ....sau poate ca e asa cum am auzit o explicatie intr-un interviu ...barbatii sunt mai buni bucatari pentru ca sunt mai gurmanzi?Hriapca Irina Eu cred ca sunt la fel de buni daca ambii sunt profesionisti si pasionati de aceasta meserie. La statistica nu stau prea ...


Cititi tot articolul
2213 vizualizari

Olioofficina Food Festival Milano Palatul Giureconsulti 28-29 ianuarie 2012

08 Februarie 2012
Autor: www.gastromedia.ro
Nota: 0.0
OraÅŸul Milano a găzduit prima ediÅ£ie a festivalului Olio Food Festival inventat de Luigi Caricato, expert oleolog, recunoscut la nivel mondial. Au participat pasionaÅ£i gourmet ÅŸi profesioniÅŸti, nutriÅ£ioniÅŸti, biologi. Protagonistul evenimentului a fost uleiul extravirgin de măsline, aliment care nu este apreciat în totalitate pentru proprietăţile nutritive ÅŸi medicinale, dar ÅŸi pentru capacitatea de a mări intensitatea aromelor culinare. Este un puternic antioxidant care ajută la prevenirea bolilor. Un eveniment gastro-cultural creat cu intenÅ£ia de a explica ÅŸi experimenta folosirea grăsimilor ÅŸi condimentelor în gastronomie. Nu este suficient să considerăm uleiul extravirgin de măsline „regele” ...


Cititi tot articolul
4707 vizualizari

Jamie Oliver a schimbat reteta de hamburger

30 Ianuarie 2012
Autor:
Nota: 0.0
Cel mai mare lant de restaurante tip fast food din lume a schimbat reteta de hamburger din cauza presiunilor lui Jamie Oliver. Hidratul de amoniu, o substanta extrem de periculoasa pentru organism, a fost eliminat in ingredientele folosite la pregatirea pastilelor de carne.   Dupa ani de lupta impotruva obiceiurilor alimentare americane, Jamie Oliver a inregistrat in sfarsit prima mare victorie. El a reusit sa convinga cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din Statele Unite sa schimbe reteta de hamburger. Celebrul bucatar denumeste materia prima pentru hamburger, cea care se obtine cu ajutorul hidratului de amoniu mâzga roz si a explicat in numeroase emisiuni ale sale care este procedura prin care este obtinuta aceasta pasta. Pentru hamburger, spune ...


Cititi tot articolul
2052 vizualizari

FAO: Preţurile alimentelor ar putea scădea în 2012

21 Ianuarie 2012
Autor: www.capital.ro
Nota: 5.0
Criza economică ÅŸi producÅ£iile record obÅ£inute în 2011 ar putea duce anul acesta la reducerea preÅ£urilor alimentelor la nivel mondial. Astfel, preÅ£urile produselor alimentare s-ar putea reduce în 2012, ca urmare a încetinirii economiei globale, chiar dacă nu este preconizată o scădere drastică, a declarat noul director general al OrganizaÅ£iei NaÅ£iunilor Unite pentru Agricultură ÅŸi AlimentaÅ£ie, José Graziano da Silva, transmite Reuters.PreÅ£urile nu vor creÅŸte aÅŸa cum s-a întâmplat în ultimii 2 - 3 ani, dar nici nu vor scădea. Ar putea avea loc unele reduceri, dar nu unele drastice, potrivit brazilianului José Graziano da Silva, cel care de la începutul lui 2012 l-a ...


Cititi tot articolul
2351 vizualizari

Care este alegerea corecta untul sau margarina?

12 Ianuarie 2012
Autor: www.ziare.com
Nota: 0.0
Prima data cand a fost introdusa pe piata, margarina a fost laudata ca fiind un aliment cu foarte putine grasimi, buna pentru cei cu colesterol si probleme de inima. Dar la scurt timp dupa aceea s-a descoperit ca are efecte adverse care au speriat multa lume. Dezbaterea referitoare la care dintre cele doua produse este mai sanatos continua si in prezent. Niciunul nu este, de fapt, o alegerea prea buna pentru organism, dar daca vrei neaparat sa folosesti asa ceva, iata ce este bine sa stii, conform Live Strong:Despre unt Untul este obtinut din grasime animala, ceea ce inseamna ca are foarte multe grasimi saturate si colesterol, amandoua crescand riscul bolilor de inima si al diabetului. O lingurita de unt contine in jur de 33 de miligrame din doza maxima admisa de 200 de grame ...


Cititi tot articolul
2498 vizualizari

Traficul in restaurantele de pe glob a scazut semnificativ in 2011

12 Ianuarie 2012
Autor: www.moneystreet.ro
Nota: 0.0
Traficul in restaurantele din majoritatea tarilor de pe glob a scazut semnificativ in trimestrul al treilea din 2011, cea mai drastica scadere fiind inregistrata in restaurantele din Spania - datorita slabiciunii economice - si in restaurantele din Japonia - datorita cutremurului care a zguduit aceasta tara in martie 2011, a anuntat compania de cercetare de piata The NPD Group intr-un comunicat de presa emis pe 4 ianuarie 2012 Italia, desi a trebuit sa faca fata uneia dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere al economic, a terminat semestrul 3 din 2011 pe plus in ceea ce priveste vizitele italienilor la restaurante. Australia in schimb, desi a inregistrat o crestere economica, a experiementat o scadere a traficului in restaurante, in 2011.Potrivit companiei NPD ...


Cititi tot articolul
5631 vizualizari

Mâncarea gătită, aport caloric superior

21 Decembrie 2011
Autor: www.gastromedia.ro
Nota: 0.0
Mâncarea ce este încălzită deasupra unui foc este mai uÅŸor de digerat, iar probabilitatea de a duce la îmbolnăviri este mai mică – motiv pentru care gătirea mâncării este considerată mai sănătoasă de milenii. Mai nou sunt la modă dietele bazate pe alimente crude. Cum e mai bine?     Campaniile de susÅ£inere ale mâncării crude propun alternative mai sănătoase de a mânca fără să gătim alimentele. Acum se dovedeÅŸte că mâncarea crudă ar putea avea dezavantaje neaÅŸteptate. Noi cercetări sugerează faptul că gătitul afectează cantitatea de energie pe care o obÅ£inem din mâncare. Cercetătorii au hrănit ÅŸoareci cu cartofi ...


Cititi tot articolul
2757 vizualizari

Bucătărie japoneză

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0
Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiÈ›ionale sunt: peÈ™tele È™i alte produse marine, zarzavaturile È™i orezul. PeÈ™tele este deseori servit crud, ceea ce necesită ca el să fie foarte proaspăt È™i să fie tăiat cu un cuÈ›it bine ascuÈ›it. AbundenÈ›a produselor marine în apele care înconjoară Japonia È™i religia budistă (care este împotriva uciderii animalelor) au făcut ca japonezii să folosească carne, produse lactate, grăsimi animale etc. în mod mai redus. Condimentele principale sunt produse din soia (sosul soia È™i miso- pastă de fasole soia- sau orez (sake, oÈ›et din orez, mirin- un sake dulce). Pentru a menÈ›ine gustul original al ingredientelor, ...


Cititi tot articolul
4767 vizualizari

Craciunul

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 3.7
Crăciunul a început să fie serbat de către creÈ™tini pe 25 decembrie, după cel puÈ›in trei secole de la începerea misiunii de evanghelizare a apostolilor, anume începând cu secolul al IV-lea în Vest È™i începând cu cel de-al V-lea secol în Est. IniÈ›ial, sărbătoarea naÈ™terii lui Hristos era È›inută pe 6 ianuarie, istoricii È™tiind azi că ea se celebra deja în 336 d. Chr., la Roma. [11] (în Est, „Boboteaza”, serbată la data de 6 ianuarie începând cu secolul al IV-lea, celebra pe atunci naÈ™terea, botezul È™i primul miracol al lui Iisus, în timp ce gnosticii (sectă creÈ™tină considerată eretică de către creÈ™tinismul canonic) ...


Cititi tot articolul
10306 vizualizari

Mâncăruri specifice românești de Crăciun

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0
Sărbătoarea NaÈ™terii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul, reprezintă pentru poporul român (în special cel CreÈ™tin Ortodox) un prilej de mare bucurie. După postul Crăciunului, perioadă de înfrânare atât trupească cât È™i spirituală, dezlegarea la mâncarea de dulce aduce după sine numeroase obiceiuri È™i un potpuriu de preparate din carne de porc È™i dulciuri de sărbătoare. Tăierea porcului se face în ziua de Ignat. Din carne de porc, pentru praznicul Crăciunului, se prepară slănină, cârnaÈ›i, cartaboÈ™i, tobă, sarmale, friptură de porc, ciorbă de oase. Dulciurile care sfârÈ™esc masa de sărbătoare, sau cu care sunt omeniÈ›i oaspeÈ›ii ...


Cititi tot articolul
6641 vizualizari

Bucătăria Românească

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0
OcupaÈ›iile de bază ale locuitoriilor României au fost, încă din cele mai vechi timpuri, agricultura, creÈ™terea animalelor È™i vânătoarea. Relieful României fiind bogat reprezentat atât de zone de luncă, câmpie, de zone deluroase È™i intracolinare precum È™i de numeroase înălÈ›imi montane, dezvoltarea culturilor agricole È™i pomicultura au oferit posibilitatea dezvoltării unei bogate tradiÈ›ii culinare, bazate pe prelucrarea cerealelor, legumelor È™i fructelor. Bogăția fâneÈ›elor răspândite pe coamele dealurilor È™i poalele munÈ›ilor a oferit posibilități mari de creÈ™tere a animalelor. Astfel bucătăria românească se bucură de o gamă ...


Cititi tot articolul
© Copyright 2011