4846 vizualizari
Mancare, bucurie, sanatate
Autor: www.kudika.ro
Una dintre bucuriile vietii este, fara indoiala, mancarea. Cum insa restrictiile modei cer siluete silfide, multe doamne prefera sa renunte la aceasta placere in favoarea unor diete draconice.
Una dintre bucuriile vietii este, fara indoiala, mancarea. Cum insa restrictiile modei cer siluete silfide, multe doamne prefera sa renunte la aceasta placere in favoarea unor diete draconice. Si astfel se omite un detaliu important: mancarea este hrana. Pentru trup si suflet.
Importanta unei alimentatii echilibrateDaca renuntam la mancare, ne lipsim de o mare bucurie si in acelasi timp ne privam organismul de nutrientii necesari. Pe termen scurt, poate sa nu insemne nimic. Pe termen lung insa, cu siguranta inseamna boala. La fel ne imbolnaveste si mancatul necontrolat. Obezitatea, diabetul, ...
Cititi tot articolul
4467 vizualizari
Cat de sanatos mancam? Dezvoltare precoce si risc de cancer, efectele carnurilor cu hormoni
Autor: De Alina Barbu
In ultimii ani am tot vazut stiri despre cazuri ciudate despre copii care se lovesc de pubertate timpurie, iar degetul acuzator e indreptat catre alimentele pe care le consuma. Nimic din ce punem in gura nu mai e sigur cred parintii, care se zbat sa gaseasca hrana bio, crescuta in curtea taranului fara pesticide si fara hormoni.
Au fost suficiente cateva cazuri de copiii care s-au transformat prematur in adolescenti ca discutia asupra efectelor pe care carnea provenita de la animale crescute fortat sa reapara.Mai multe guri de harnit, mai multe provizii necesare Acum o jumatate de secol consumul de carne la nivel mondial era de 71 de milioane de tone. Potrivit New York Times, in 2007 consumul era de patru ori mai mare, mai ales in tarile dezvolate, iar previziunile arata ca pana in 2050 ...
Cititi tot articolul
4824 vizualizari
Studiul despre consumul de ceai verde in Romania
Autor: Citește mai mult: www.restograf.ro
In 3 aprilie 2012 au fost lansate rezultatele studiului privind consumul de ceai verde in Romania. Conform acestui studiu, cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor. Cel mai recent studiu privind consumul de ceai verde in Romania, coordonat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, a aratat ca majoritatea romanilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde si nici compozitia acestuia, asociind in mod gresit ideea de ceai cu infuziile de plante medicinale sau aromatice si nu cu bautura provenita din frunzele arbustului de ceai. Studiul releva ca obiceiurile de consum ale romanilor in ceea ce priveste ceaiul sunt in favoarea infuziilor din plante, fapt ce denota o ...
Cititi tot articolul