Fondante Logo
4499 vizualizări

Jamie Oliver a schimbat reteta de hamburger

30 Ianuarie 2012
Autor:
Nota: 0.0

1 poze in galerie

Cel mai mare lant de restaurante tip fast food din lume a schimbat reteta de hamburger din cauza presiunilor lui Jamie Oliver. Hidratul de amoniu, o substanta extrem de periculoasa pentru organism, a fost eliminat in ingredientele folosite la pregatirea pastilelor de carne.

 

Dupa ani de lupta impotruva obiceiurilor alimentare americane, Jamie Oliver a inregistrat in sfarsit prima mare victorie. El a reusit sa convinga cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din Statele Unite sa schimbe reteta de hamburger.

Celebrul bucatar denumeste materia prima pentru hamburger, cea care se obtine cu ajutorul hidratului de amoniu mâzga roz si a explicat in numeroase emisiuni ale sale care este procedura prin care este obtinuta aceasta pasta. Pentru hamburger, spune Jamie Oliver, grasimea din carne si alte resturi si oase care nu se mai pot consuma se dizolva cu ajutorul hidratului de amoniu.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, recunoaste ca hidratul de amoniu trebuie interzis: „Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.

Ingredientul nu a fost descoperit pana acum decat în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite. Alte doua lanturi de fast-food de renume din America, Burger King si Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu in producerea hamburgerilor.

Hidratul de amoniu este folosit si in produsele de curatare a sticlei, datorita proprietatilor sale de a dizolva murdaria si grasimea.

 Categorie: Ştiri
Ratingul dumneavoastră
Nota
Ratingul general utilizatori
0.0


© Copyright 2011