Fondante Logo
10417 vizualizări

Mâncăruri specifice românești de Crăciun

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0

1 poze in galerie

Sărbătoarea NaÈ™terii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul, reprezintă pentru poporul român (în special cel CreÈ™tin Ortodox) un prilej de mare bucurie. După postul Crăciunului, perioadă de înfrânare atât trupească cât È™i spirituală, dezlegarea la mâncarea de dulce aduce după sine numeroase obiceiuri È™i un potpuriu de preparate din carne de porc È™i dulciuri de sărbătoare. Tăierea porcului se face în ziua de Ignat. Din carne de porc, pentru praznicul Crăciunului, se prepară slănină, cârnaÈ›i, cartaboÈ™i, tobă, sarmale, friptură de porc, ciorbă de oase. Dulciurile care sfârÈ™esc masa de sărbătoare, sau cu care sunt omeniÈ›i oaspeÈ›ii care calcă pragul casei È™i colindătorii, sunt: cozonacul, plăcinta È™i lipiile. Toate aceste preparate prezintă diversificări în funcÈ›ie de zona etnografică È™i sunt însoÈ›ite de băuturi specifice fiecărei zone: È›uică, palincă, diverse vinuri.



Taguri:
Categorie: Scurt Istoric
Ratingul dumneavoastră
Nota
Ratingul general utilizatori
5.0


© Copyright 2011