Fondante Logo
3841 vizualizari

Doamnele care fac legea in bucatarie. Top 10 cele mai influente femei in lumea gastronomiei

16 Noiembrie 2012
Autor: www.foodstory.ro
Nota: 0.0
Daca nu ar fi existat ele, felurile de mancare si modul lor de preparare nu ar fi fost niciodata la fel. Cartile de bucate, emisiunile si proiectele in care s-au implicat i-au ajutat pe toti gurmanzii si pasionatii de bucatarie din intreaga lume, asa ca merita sa faca parte din lista cu cele mai influente 10 femei din lumea gastronomiei:   1. Julia Child Julia Child si-a urmat sotul la Paris si s-a intors pe teritoriul Statelor Unite ale Americii ca chef calificat Le Cordon Bleu. Dragostea ei pentru gastronomia franceza s-a reflectat in toate cele 18 carti de bucate publicate si in emisiunile televizate pe care le-a facut, iar stilul ei savuros a cucerit inimile tuturor bucatarilor amatori. 2. Martha Stewart  Martha Stewart este cu adevarat un nume in lumea gastronomica. Ea ...


Cititi tot articolul
4281 vizualizari

100 feluri in care poti sa gatesti un ou. Legenda scrisa pe boneta unui chef

14 Mai 2012
Autor: www.foodstory.ro
Nota: 0.0
Din bucataria franceza ne vin unele dintre cele mai sofisticate preparate, dar si cateva mituri care circula prin bucatariile lumii. Cel mai faimos este cel care spune ca numarul de cute de pe boneta unui bucatar indica exact numarul de feluri in care stie sa gateasca un ou. Nu putem sa bagam mana in foc daca e chiar asa, chiar daca boneta exista in uniforma bucatarilor de mai bine de un secol. O uniforma creata in tara caselor de moda  Bucataria franceza pare sa fie mama tuturor bucatariilor, iar bucatarii francezi sunt cei care au dat tonul in ceea ce inseamna haute cuisine in ultimele cateva sute de ani. Nu francezii au inventat uniforma de bucatar, dar ei cu siguranta i-au dat aspectul profesionist.   Citeste mai mult pe : ...


Cititi tot articolul
4666 vizualizari

Istoria restaurantelor

06 Mai 2012
Autor: www.ele.ro
Nota: 4.0
Restaurantul este o institutie atat de necesara incat te-ai putea gandi ca a existat dintotdeauna in orase. Insa, restaurantele, asa cum le stim noi astazi, s-au modernizat foarte recent. Asta nu inseamna ca n-au existat locuri in care puteai manca inainte de modernizare. Insa meniul, ca modalitate de a vedea ce poti manca,exista doar de 200 de ani. Taverenele - primele restaurante Primele “restaurante” erau tavernele medievale si birturile. Tavernele de obicei ofereau mancare obisnuita pe timpul zilei, la ore fixe si preturi fixe. Insa in secolul al XVI lea, englezii din toate clasele sociale incepeau sa serveaza masa in oras din ce in ce mai des. Tavernele locale le ofereau preturi fixe la mancare, vin, bere si tutun. Uneori tavernele serveau si ca loc de intalnire. ...


Cititi tot articolul
3461 vizualizari

Vegetarianism

23 Martie 2012
Autor: De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nota: 5.0
Vegetarianismul este practica unei diete ce exclude toate produsele animale, printre care mezelurile, peștele, stridiile, crustaceele și alte produse obținute prin măcel. Sunt mai multe variante de dietă, unele exclud ouăle și/sau alte produse obținute de la animale, precum lactatele și mierea, pe când veganismul exclude tot ce ține de produse animale. Un termen ar fi regim pe bază de plante. O dietă vegană este o formă de vegetarianism ce exclude toate produsele animale din dietă, printre care și mierea. Acei care practică veganismul din motive etice exclud produsele animale din dieta lor ca parte dintr-o practică mai mare de înfrânare de la folosirea animalelor pentru orice scop (ex. piele, blană etc.), deseori din suport pentru drepturile ...


Cititi tot articolul
2149 vizualizari

Bucătărie japoneză

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0
Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiționale sunt: peștele și alte produse marine, zarzavaturile și orezul. Peștele este deseori servit crud, ceea ce necesită ca el să fie foarte proaspăt și să fie tăiat cu un cuțit bine ascuțit. Abundența produselor marine în apele care înconjoară Japonia și religia budistă (care este împotriva uciderii animalelor) au făcut ca japonezii să folosească carne, produse lactate, grăsimi animale etc. în mod mai redus. Condimentele principale sunt produse din soia (sosul soia și miso- pastă de fasole soia- sau orez (sake, oțet din orez, mirin- un sake dulce). Pentru a menține gustul original al ingredientelor, bucătăria japoneză nu prea folosește condimente iuți, ci mai mult plante ...


Cititi tot articolul
4198 vizualizari

Craciunul

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 3.7
Crăciunul a început să fie serbat de către creștini pe 25 decembrie, după cel puțin trei secole de la începerea misiunii de evanghelizare a apostolilor, anume începând cu secolul al IV-lea în Vest și începând cu cel de-al V-lea secol în Est. Inițial, sărbătoarea nașterii lui Hristos era ținută pe 6 ianuarie, istoricii știind azi că ea se celebra deja în 336 d. Chr., la Roma. [11] (în Est, „Boboteaza”, serbată la data de 6 ianuarie începând cu secolul al IV-lea, celebra pe atunci nașterea, botezul și primul miracol al lui Iisus, în timp ce gnosticii (sectă creștină considerată eretică de către creștinismul canonic) serbau aceeași „Epifanie” în Egipt, ...


Cititi tot articolul
9154 vizualizari

Mâncăruri specifice românești de Crăciun

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0
Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul, reprezintă pentru poporul român (în special cel Creștin Ortodox) un prilej de mare bucurie. După postul Crăciunului, perioadă de înfrânare atât trupească cât și spirituală, dezlegarea la mâncarea de dulce aduce după sine numeroase obiceiuri și un potpuriu de preparate din carne de porc și dulciuri de sărbătoare. Tăierea porcului se face în ziua de Ignat. Din carne de porc, pentru praznicul Crăciunului, se prepară slănină, cârnați, cartaboși, tobă, sarmale, friptură de porc, ciorbă de oase. Dulciurile care sfârșesc masa de sărbătoare, sau cu care sunt omeniți oaspeții care calcă pragul casei și colindătorii, sunt: cozonacul, plăcinta și ...


Cititi tot articolul
5450 vizualizari

Bucătăria Românească

14 Decembrie 2011
Autor: Wikipedia
Nota: 5.0
Ocupațiile de bază ale locuitoriilor României au fost, încă din cele mai vechi timpuri, agricultura, creșterea animalelor și vânătoarea. Relieful României fiind bogat reprezentat atât de zone de luncă, câmpie, de zone deluroase și intracolinare precum și de numeroase înălțimi montane, dezvoltarea culturilor agricole și pomicultura au oferit posibilitatea dezvoltării unei bogate tradiții culinare, bazate pe prelucrarea cerealelor, legumelor și fructelor. Bogăția fânețelor răspândite pe coamele dealurilor și poalele munților a oferit posibilități mari de creștere a animalelor. Astfel bucătăria românească se bucură de o gamă variată de produse de carne, lapte, lactate, produse din lapte, specifice prin ...


Cititi tot articolul
© Copyright 2011