Fondante Logo
2999 vizualizări

Hriapca Irina: Bucataria e munca de echipa!

18 Februarie 2012
Nota: 5.0

1 poze in galerie

Probabil cel mai bun bucatar din Iasi este tocmai o doamna.

 Este membra Romanian Chefs Community-R.C.C. 

 Se numeste Hriapca Irina si este nou intrata in Romanian Next Top100 Chef.

 Iata si interviul realizat cu doamna Hriapca Irina.


Tibi Ruczui De ce barbatii sunt mai buni in bucatarie?:)...prima intrebare.... Hriapca Irina Pai daca se spune asta nu inseamna ca este si adevarat!


Tibi Ruczui Dar e o tendinta nu? sunt mai multi barbati se pare sau nu e asa? ....sau poate ca e asa cum am auzit o explicatie intr-un interviu ...barbatii sunt mai buni bucatari pentru ca sunt mai gurmanzi?
Hriapca Irina Eu cred ca sunt la fel de buni daca ambii sunt profesionisti si pasionati de aceasta meserie. La statistica nu stau prea bine dar eu cunosc foarte multe femei bucatar....poate este o munca grea si destul de solicitanta si poate de aici si numarul restrans de femei in acest domeniu. De obicei femeile sunt mai sensibile la efort ...la.. stat in picioare 18-24 de ore....Multumit de raspuns?
Tibi Ruczui Sunt foarte multumit. La dumneavoastra cum s-a nascut pasiunea....sau cum ati descoperit-o? 

Hriapca Irina Pasiunea...oooooo este foarte greu de delimitat …pasiunea a luat nastere fara sa stiu… eu iubesc ceea ce fac si cred ca este ceva native eu m-am nascut cu atractie catre arta..pictura..intr-un cuvant deschidere pentru frumos cand am inceput aceasta meserie nu prea intelegeam ce inseamna in adevaratul sens ...am avut si am o baza solida cladita in sapte ani de teorie in tehnologia culinara(am terminat liceul de profil +scoala profesionala in acest domeniu) dar practic cand am inceput serviciul ...nu vedeam ce vad acum! incetul cu incetul s-au cladit toate!
Tibi Ruczui Super
Hriapca Irina Experienta am acumulat-o in timp si fara oamenii pe care i-am avut in jurul meu cred si sunt sigura ca nu reuseam sa fac nimic! Bucataria e munca de echipa de unul singur nu poti realiza mare lucru am avut si am si in prezent oameni care ma sustin in ceea ce fac...pornind de la familie si pana la ultimul coleg cu care lucrez...
Tibi Ruczui Cum colaborati cu cei de pe forum? in directia asta de perfectionare continua ma refer
Hriapca Irina Imi pare rau ca nu am intotdeauna timpul necesar pentru a reusi sa stau mai mult pe forum.dar ...daca ma intalnesc cu probleme pe care nu stiu sa le rezolv (nu-mi este rusine sa recunosc) pot exista situatii apelez la colegii mei iar daca cineva imi solicita un sfat nu stau niciodata pe ganduri si comunic cu mare drag cu cei interesati...binenteles in limita timpului ... legat de perfectionare....pai un bun profesionist nu se poate opri niciodata!
Tibi Ruczui..Asa e! Clar!
Hriapca Irina Usa deschide alte usi... in permanenta afli ceva nou! efectiv nu te poti opri! nu ai cum
Tibi Ruczui E ca si coloana infinitului
Hriapca Irina Exact! 
Tibi Ruczui Ce bucatar renumit admirati?
Hriapca Irina E greu de spus ...Ferran Adria,..de fapt nu cred catrebuie sa va dau nume deoarece admir si urmaresc cu interes pe fiecare in parte
Tibi Ruczui Pai acuma ati dat un nume:)
Hriapca Irina Pai m-am oprit deoarece ar o lista foarte mare...
Tibi Ruczui Ferran cu stilul lui rafinat, elegant, sofisticat se apropie de dvs. pe latura artistica si umana cred.....de asta ati amintit de el.... …dar sa stiti am un prieten foarte bun care a lucrat cu Ferran …de fapt singurul roman care a lucrat cu Ferran Adria.....il puteti contacta pe Facebook cu numele Chef Razvan Alexandru sau direct la "Forza Rossa Caffe" primul restaurant Ferrari din Bucuresti.
Hriapca Irina …. Va dati seama ca ar fi visul oricarui bucatar sa lucreze macar o zi cu unul dintre cei mai mari bucatari ai lumii!
In legatura cu contactatul ... pai aici este o pb... eu am si defecte! sunt foarte timida si nu sunt foarte" bagaciosa" imi place sa fiu descoperita nu sa pretind eu ca sunt cineva!!! .....dar imi pastrez dorinta de a cunoaste oameni...
Tibi Ruczui Sunteti o artista nu timida si va manifestati pe un alt plan diferit de „planul“ oamenilor foarte increzuti.
Hriapca Irina Multumesc sunteti dragut eu ma consider doar un simplu om care isi iubeste meseria...
Tibi Ruczui Ce parere aveti despre Jamie Oliver despre proiectului lui grandios care se numeste Food Revolution?
Hriapca Irina O parere foarte buna si apreciez felul lui de a fi si ceea ce face dar ma gandesc ca si noi in Roamania avem multi ca Jamie Oliver dar care nu sunt luati in seama deoarece valorile tarii noastre sunt altele...spre ghinionul nostru... Tibi RuczuiMare ghinion intr-adevar....pierdem enorm pt. ca nu avem valori dar cred ca e un moment de intarire....a credintei a celor care au asa ceva
Hriapca Irina Probabil ca in timp lucrurile se vor aseza pe un fagas normal dar mai dureaza...poate noi o sa fim prea batrani...
Tibi Ruczui Poate da....depinde ce actiuni intreprindem acuma:) revolutia e in interiorul nostru....si nu sunt singurul din fericire care gandeste asa.....in momentul in care noi ne schimbam...automat se schimba totul in jur …Ati participat la destule concursuri …care concurs este in topul personal?
Hriapca Irina Partea cu concursurile este interesanta…Dupa multi ani de experienta in domeniu distinsa doamna Gabriela Berechet o fost prima persoana care m-a incurajat sa particip la un concurs in Cipru.am luat atunci bronz…am prins curaj si de atunci obisnuiesc pentru sufletelul meu sa-mi rezerv timp macar pentru un concurs in fiecare an. Cel mai greu a fost in 2010 la Campionatul Mondial de Gatronomie din Luxemburg, dar cel care ma impresionat cel mai mult a fost un concurs in 2009 in Turcia unde am avut norocul sa particip la un concurs (proba individuala) unde am luat argint unde am trait momente unice ….a fost senzational nu pot sa exprim in cuvinte ce am simtit in momentul in care lucram in fata juriului…
Tibi Ruczui Pentru incheierea acestei prime discutii: care este motto-ul dumneavoastra?
Hriapca Irina"Intalnirea este un inceput, a ramane impreuna este un progres, iar a lucra in echipa este succesul" Henry Ford. Acesta este motto-ul meu.
Tibi Ruczui Multumesc pentru interviu si va doresc un sincer la Multi Ani cu ocazia zilei de nastere care este pe 20 iulie!
Hriapca Irina: Multumesc pentru urari si pentru acest dialog!


Am mai retinut urmatoarele idei de la Hriapca Irina:
Gastronomia a devenit o pasiune pentru mine in momentul in care am inceput sa descopar o parte din tainele ei. Copil fiind parintii nu-mi permiteau sa gatesc.
Acasa ador sa mananc tot ce este gatit de sotul si fetita mea.


Cand eram eleva participam ca spectator la concursuri organizate pentru diverse meserii din acest domeniu si…atunci in mine a incoltit o dorinta: ca intr-o zi sa fiu cel mai bun bucatar din Iasi.


Gastronomia fara rabdare, imaginatie, talent si daruire se simplifica ramanand doar o rutina” la cratita”.


Bucataria nu este o joaca! Este o meserie pe cat de grea si istovitoare pe atat de frumosa si satisfacatore.


Prefer plante aromate proaspete pe care sa le pot combina atunci cand gatesc.


Cochetez cu pictura, sculptura (fie ea chiar si in fructe si legume), pshiologia… si indragesc copii (in special bebelusii).


Categorie: Interviuri
Ratingul dumneavoastră
Nota
Ratingul general utilizatori
5.0


© Copyright 2011