8450 vizualizari
Stiluri de viata bazate pe diete - raw, vegan sau vegetarian?
Oamenii mananca. Savureaza. Impartasesc opinii despre gusturi, culori si forme. Gatesc impreuna. Sau separat. Se bucura alaturi de familie, la masa de pranz, iau un mic dejun copios alaturi de o mana de prieteni sau se indragostesc la o cina romantica, undeva pe o terasa unde vantul poarta cu el cele mai dulci miresme.
Mancarea nu e complicata. Oamenii in schimb, sunt. Sofisticati, pretentiosi ori pofticiosi, oamenii au investit, din cele mai vechi timpuri, timp, interes si inspiratie, aducand bucataria la rang de arta culinara.
Si daca se spune ca dragostea trece prin stomac, dragostea pentru mancare... pe unde trece?
Dragostea pentru mancare (aviz gurmanzilor) trece mai intai prin minte. Minte de consumator, care ar trebui antrenata, alaturi de organism, ...
Cititi tot articolul
7201 vizualizari
Quinoa - alimentul minune care a ajuns trufanda in tara lui
Autor: Alina Barbu
In 1993, cercetatorii NASA au numit-o mancarea cu cele mai multe calitati nutritionale de pe planeta si o recomandau pentru dieta astronautilor in misiunile lor in spatiu. Acest aliment minune cultivat pe platourile inalte ale Anzilor a capatat popularitate in toata lumea, dar a devenit inaccesibil chiar pentru cei care il produc.
Gandeste-te cum ar fi ca romanii de la tara sa nu isi mai permita sa manance nici macar o mamaliga, pentru ca pretul porumbului ar fi atat de mare incat sa merite sa manance un hamburger de la fast-food in locul ei. Suna imposibil, dar in alte tari se intampla asa. Nu in privinta porumbului, ci a unui alt aliment considerat pana nu demult unul de baza in alimentatie.
Citeste mai mult pe: ...
Cititi tot articolul
5569 vizualizari
Cum sa depozitam corect mancarea in frigider
Autor: www.amainbucatarie.blogspot.com
Am observat in decursul timpului ca putina lume exploateaza frigiderul corect sau imparte pe rafturi produsele, in functie de caracteristicile lor. Astfel, adeseori am vazut frigidere in care mancarea era depozitata neacoperita sau mancarea gatita se afla pe rafturile de jos, deasupra tronand intr-un mod foarte periculos o bucata de carne cruda.M-am gandit sa va prezint astazi cateva principii de depozitare care nu numai ca vor prelungi perioada de depozitare a produselor, dar asigura o dezvoltare minima a bacteriilor.
Pe rafturile de sus depozitati mereu mancarea gatita! Iar mancarea gatita trebuie sa fie mereu acoperita. Daca nu o puteti tine intr-un vas cu capac, trageti macar o folie peste. Este foarte important ca in mancarea gatita sa nu scape din greseala elemente din ...
Cititi tot articolul
2340 vizualizari
Care este alegerea corecta untul sau margarina?
Autor: www.ziare.com
Prima data cand a fost introdusa pe piata, margarina a fost laudata ca fiind un aliment cu foarte putine grasimi, buna pentru cei cu colesterol si probleme de inima. Dar la scurt timp dupa aceea s-a descoperit ca are efecte adverse care au speriat multa lume. Dezbaterea referitoare la care dintre cele doua produse este mai sanatos continua si in prezent. Niciunul nu este, de fapt, o alegerea prea buna pentru organism, dar daca vrei neaparat sa folosesti asa ceva, iata ce este bine sa stii, conform Live Strong:Despre unt Untul este obtinut din grasime animala, ceea ce inseamna ca are foarte multe grasimi saturate si colesterol, amandoua crescand riscul bolilor de inima si al diabetului. O lingurita de unt contine in jur de 33 de miligrame din doza maxima admisa de 200 de grame ...
Cititi tot articolul
5346 vizualizari
Mâncarea gătită, aport caloric superior
Autor: www.gastromedia.ro
Mâncarea ce este încălzită deasupra unui foc este mai uÅŸor de digerat, iar probabilitatea de a duce la îmbolnăviri este mai mică – motiv pentru care gătirea mâncării este considerată mai sănătoasă de milenii. Mai nou sunt la modă dietele bazate pe alimente crude. Cum e mai bine?
Campaniile de susÅ£inere ale mâncării crude propun alternative mai sănătoase de a mânca fără să gătim alimentele. Acum se dovedeÅŸte că mâncarea crudă ar putea avea dezavantaje neaÅŸteptate. Noi cercetări sugerează faptul că gătitul afectează cantitatea de energie pe care o obÅ£inem din mâncare.
Cercetătorii au hrănit şoareci cu cartofi ...
Cititi tot articolul