Fondante Logo
7147 vizualizari

Adio caviar si sampanie! Nuntile la fast-food cuceresc lumea

01 Mai 2012
Autor: De Alina Barbu
Nota: 0.0
Cine e in prag de nunta si cauta cu disperare un local liber pentru „masa si dans”, poate sa scape de dezamagilie unui raspuns negativ daca bate la poarta unui fast-food.   Ideea de „nunta la fast-food” a strans deja adepti in Statele Unite, Marea Britanie sau Hong Kong, unde mai multe cupluri au ales cartofi prajiti si un hamburger pentru a celebra marele eveniment alaturi de invitati.Tort de nunta din placinte sau gogosi McDonald's, Dunkin' Donuts, KFC si Taco Bell sunt pionierii acestui tip de evenimente. Dunkin' Donuts a fost deschizator de drumuri in materie de nunti la fast-food. In 2005, in urma unui concurs, lantul de gogoserii a oferit unui cuplu posibilitatea de a se casatori intr-una din locatiile lor. Evenimentul a avut loc in 2005, la ...


Cititi tot articolul
4084 vizualizari

Fonduri europene de 186 de milioane de euro destinate dezvoltării activităţilor turistice

27 Aprilie 2012
Autor: www.agroazi.ro
Nota: 5.0
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pune la dispoziţia celor interesaţi să investească în construcţia pensiunilor şi dezvoltării activităţilor agroturistice circa 186,5 milioane de euro, în perioada 17 aprilie - 16 mai 2012.Potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP, în perioada menţionată, se deschide a şaptea sesiune pentru depunerea proiectelor finanţate din bani europeni care se încadrează în măsura 313 'Încurajarea activităţilor turistice' din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013.Potrivit Ghidului solicitantului, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, plafonul maxim al finanţării unui proiect fiind ...


Cititi tot articolul
2045 vizualizari

Olioofficina Food Festival Milano Palatul Giureconsulti 28-29 ianuarie 2012

08 Februarie 2012
Autor: www.gastromedia.ro
Nota: 0.0
Oraşul Milano a găzduit prima ediţie a festivalului Olio Food Festival inventat de Luigi Caricato, expert oleolog, recunoscut la nivel mondial. Au participat pasionaţi gourmet şi profesionişti, nutriţionişti, biologi. Protagonistul evenimentului a fost uleiul extravirgin de măsline, aliment care nu este apreciat în totalitate pentru proprietăţile nutritive şi medicinale, dar şi pentru capacitatea de a mări intensitatea aromelor culinare. Este un puternic antioxidant care ajută la prevenirea bolilor. Un eveniment gastro-cultural creat cu intenţia de a explica şi experimenta folosirea grăsimilor şi condimentelor în gastronomie. Nu este suficient să considerăm uleiul extravirgin de măsline „regele” gastronomiei, pentru simplul obicei de al ...


Cititi tot articolul
4498 vizualizari

Jamie Oliver a schimbat reteta de hamburger

30 Ianuarie 2012
Autor:
Nota: 0.0
Cel mai mare lant de restaurante tip fast food din lume a schimbat reteta de hamburger din cauza presiunilor lui Jamie Oliver. Hidratul de amoniu, o substanta extrem de periculoasa pentru organism, a fost eliminat in ingredientele folosite la pregatirea pastilelor de carne.   Dupa ani de lupta impotruva obiceiurilor alimentare americane, Jamie Oliver a inregistrat in sfarsit prima mare victorie. El a reusit sa convinga cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din Statele Unite sa schimbe reteta de hamburger. Celebrul bucatar denumeste materia prima pentru hamburger, cea care se obtine cu ajutorul hidratului de amoniu mâzga roz si a explicat in numeroase emisiuni ale sale care este procedura prin care este obtinuta aceasta pasta. Pentru hamburger, spune ...


Cititi tot articolul
1851 vizualizari

FAO: Preţurile alimentelor ar putea scădea în 2012

21 Ianuarie 2012
Autor: www.capital.ro
Nota: 5.0
Criza economică şi producţiile record obţinute în 2011 ar putea duce anul acesta la reducerea preţurilor alimentelor la nivel mondial. Astfel, preţurile produselor alimentare s-ar putea reduce în 2012, ca urmare a încetinirii economiei globale, chiar dacă nu este preconizată o scădere drastică, a declarat noul director general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie, José Graziano da Silva, transmite Reuters.Preţurile nu vor creşte aşa cum s-a întâmplat în ultimii 2 - 3 ani, dar nici nu vor scădea. Ar putea avea loc unele reduceri, dar nu unele drastice, potrivit brazilianului José Graziano da Silva, cel care de la începutul lui 2012 l-a înlocuit pe senegalezul Jacques Diouf la ...


Cititi tot articolul
2342 vizualizari

Traficul in restaurantele de pe glob a scazut semnificativ in 2011

12 Ianuarie 2012
Autor: www.moneystreet.ro
Nota: 0.0
Traficul in restaurantele din majoritatea tarilor de pe glob a scazut semnificativ in trimestrul al treilea din 2011, cea mai drastica scadere fiind inregistrata in restaurantele din Spania - datorita slabiciunii economice - si in restaurantele din Japonia - datorita cutremurului care a zguduit aceasta tara in martie 2011, a anuntat compania de cercetare de piata The NPD Group intr-un comunicat de presa emis pe 4 ianuarie 2012 Italia, desi a trebuit sa faca fata uneia dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere al economic, a terminat semestrul 3 din 2011 pe plus in ceea ce priveste vizitele italienilor la restaurante. Australia in schimb, desi a inregistrat o crestere economica, a experiementat o scadere a traficului in restaurante, in 2011.Potrivit companiei NPD ...


Cititi tot articolul
© Copyright 2011