7404 vizualizari
Adio caviar si sampanie! Nuntile la fast-food cuceresc lumea
Autor: De Alina Barbu
Cine e in prag de nunta si cauta cu disperare un local liber pentru „masa si dans”, poate sa scape de dezamagilie unui raspuns negativ daca bate la poarta unui fast-food.
Ideea de „nunta la fast-food” a strans deja adepti in Statele Unite, Marea Britanie sau Hong Kong, unde mai multe cupluri au ales cartofi prajiti si un hamburger pentru a celebra marele eveniment alaturi de invitati.Tort de nunta din placinte sau gogosi McDonald's, Dunkin' Donuts, KFC si Taco Bell sunt pionierii acestui tip de evenimente. Dunkin' Donuts a fost deschizator de drumuri in materie de nunti la fast-food. In 2005, in urma unui concurs, lantul de gogoserii a oferit unui cuplu posibilitatea de a se casatori intr-una din locatiile lor. Evenimentul a avut loc in 2005, la ...
Cititi tot articolul
4330 vizualizari
Fonduri europene de 186 de milioane de euro destinate dezvoltării activităţilor turistice
Autor: www.agroazi.ro
AgenÅ£ia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală ÅŸi Pescuit pune la dispoziÅ£ia celor interesaÅ£i să investească în construcÅ£ia pensiunilor ÅŸi dezvoltării activităţilor agroturistice circa 186,5 milioane de euro, în perioada 17 aprilie - 16 mai 2012.Potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP, în perioada menÅ£ionată, se deschide a ÅŸaptea sesiune pentru depunerea proiectelor finanÅ£ate din bani europeni care se încadrează în măsura 313 'Încurajarea activităţilor turistice' din cadrul Programului NaÅ£ional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013.Potrivit Ghidului solicitantului, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, ...
Cititi tot articolul
2145 vizualizari
Olioofficina Food Festival Milano Palatul Giureconsulti 28-29 ianuarie 2012
Autor: www.gastromedia.ro
OraÅŸul Milano a găzduit prima ediÅ£ie a festivalului Olio Food Festival inventat de Luigi Caricato, expert oleolog, recunoscut la nivel mondial. Au participat pasionaÅ£i gourmet ÅŸi profesioniÅŸti, nutriÅ£ioniÅŸti, biologi. Protagonistul evenimentului a fost uleiul extravirgin de măsline, aliment care nu este apreciat în totalitate pentru proprietăţile nutritive ÅŸi medicinale, dar ÅŸi pentru capacitatea de a mări intensitatea aromelor culinare. Este un puternic antioxidant care ajută la prevenirea bolilor.
Un eveniment gastro-cultural creat cu intenÅ£ia de a explica ÅŸi experimenta folosirea grăsimilor ÅŸi condimentelor în gastronomie. Nu este suficient să considerăm uleiul extravirgin de măsline „regele” ...
Cititi tot articolul
4633 vizualizari
Jamie Oliver a schimbat reteta de hamburger
Autor:
Cel mai mare lant de restaurante tip fast food din lume a schimbat reteta de hamburger din cauza presiunilor lui Jamie Oliver. Hidratul de amoniu, o substanta extrem de periculoasa pentru organism, a fost eliminat in ingredientele folosite la pregatirea pastilelor de carne.
Dupa ani de lupta impotruva obiceiurilor alimentare americane, Jamie Oliver a inregistrat in sfarsit prima mare victorie. El a reusit sa convinga cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din Statele Unite sa schimbe reteta de hamburger.
Celebrul bucatar denumeste materia prima pentru hamburger, cea care se obtine cu ajutorul hidratului de amoniu mâzga roz si a explicat in numeroase emisiuni ale sale care este procedura prin care este obtinuta aceasta pasta. Pentru hamburger, spune ...
Cititi tot articolul
1972 vizualizari
FAO: Preţurile alimentelor ar putea scădea în 2012
Autor: www.capital.ro
Criza economică ÅŸi producÅ£iile record obÅ£inute în 2011 ar putea duce anul acesta la reducerea preÅ£urilor alimentelor la nivel mondial.
Astfel, preÅ£urile produselor alimentare s-ar putea reduce în 2012, ca urmare a încetinirii economiei globale, chiar dacă nu este preconizată o scădere drastică, a declarat noul director general al OrganizaÅ£iei NaÅ£iunilor Unite pentru Agricultură ÅŸi AlimentaÅ£ie, José Graziano da Silva, transmite Reuters.PreÅ£urile nu vor creÅŸte aÅŸa cum s-a întâmplat în ultimii 2 - 3 ani, dar nici nu vor scădea. Ar putea avea loc unele reduceri, dar nu unele drastice, potrivit brazilianului José Graziano da Silva, cel care de la începutul lui 2012 l-a ...
Cititi tot articolul
2446 vizualizari
Traficul in restaurantele de pe glob a scazut semnificativ in 2011
Autor: www.moneystreet.ro
Traficul in restaurantele din majoritatea tarilor de pe glob a scazut semnificativ in trimestrul al treilea din 2011, cea mai drastica scadere fiind inregistrata in restaurantele din Spania - datorita slabiciunii economice - si in restaurantele din Japonia - datorita cutremurului care a zguduit aceasta tara in martie 2011, a anuntat compania de cercetare de piata The NPD Group intr-un comunicat de presa emis pe 4 ianuarie 2012
Italia, desi a trebuit sa faca fata uneia dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere al economic, a terminat semestrul 3 din 2011 pe plus in ceea ce priveste vizitele italienilor la restaurante. Australia in schimb, desi a inregistrat o crestere economica, a experiementat o scadere a traficului in restaurante, in 2011.Potrivit companiei NPD ...
Cititi tot articolul