Cartofi copti umpluti
Ingrediente:
8 cartofi noi mari, ovali
o mana de spanac
1-2 cepe verzi
2 rosii
1/2 ardei gras
2-3 maini generoase de Pecorino de la Lactitalia
sare
ulei
Mod de preparare:
Cartofii bine spalati i-am invelit in folie de aluminiu, i-am uns usor cu ulei si i-am dat la copt in cuptor.
Cat s-au copt (nu le ia mult), am facut mica salata din frunze de spanac, ceapa, rosii si ardei.
Cand au fost gata cartofii am desfacut cu grija partea superioara a foliei si am rulat-o in jurul cartofului - este utila pentru ca va tine cartoful drept si nu il va lasa sa se rupa sub greutatea umpluturii.
Am scobit cartoful si resturile de cartof le-am adaugat in salata.
Salata, amestecata bine, sarata dupa gust (atentie, putina sare pentru ca urmeaza pecorino!) am folosit-o pentru a umple cartofii.
(a mai ramas ceva salata pe care am mancat-o cu deosebita pofta in asteptarea festinului final :) )
Am presarat deasupra Pecorino cu generozitate si am dat la cuptor din nou pana s-a rumenit branza.