Omleta cu ciuperci
Ingrediente:
100 gr ciuperci
1/2 praz (preferabil partea verde)
4 oua
50 gr lapte
sare si piper
rosii
putin ulei
Mod de preparare:
Mai intai caliti prazul impreuna cu ciupercile intr-o tigaie.
In timp ce acestea sunt pe foc, bateti binele ouale impreuna cu laptele, sarea si piperul.
Turnati amestecul de oua peste ciuperci si amestecati pana ajungeti la consistenta dorita.
*De ce adaugam lapte in omleta?
Sa o facem mai pufoasa! :) Puteti alege ce puneti - lapte, apa sau chiar si putina supa de pui. Lichidul din omleta se va incinge si evaporandu-se vor coace oale din interior, facand omleta si mai pufoasa.
De asemenea, ca sa o fac si mai pufoasa eu am obiceiul sa o iau ocazional de pe foc, sa continui amestecarea, dar sa nu ii permit sa se usuce prea tare, prea repede.
Serviti alaturi de rosii.