Piept de pui cu ierburi aromatice
Ingrediente:
1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
1 lingurinta de oregano
3 catei de usturoi dati pe razatoare foarte fina
sucul de la o jumtate de lamaie
3 linguri de unt
50 grame de supa de pui
sare, piper
piept de pui
PORC MARINAT IN SOS DE ARDEI IUTE SI USTUROI
Ingrediente:
carne de porc (muschiulet)
vreo 2 lingurite de pasta de ardei iute
2 lingurite zahar (brun)
2 lingurite usturoi pudra
suc proaspat de lamaie
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei
sare
Tocanita de pipote
Ingrediente:
1 caserola de pipote
1 ceapa
1 morcov mare
1/2 ardei gras si rosu
1/4 praz
1 ou
3 lg smantana
patrunjel verde
sare, piper
Aripioare marocane
Ingrediente:
o caserola de aripioare de pui
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita piper
1 lingurita pudra de usturoi
sare
pentru sos
sucul de la o portocala
2-3 linguri de melasa
2-3 linguri de zahar
pireu de la 1/2 mango
putin unt
Babgulyas
Ingrediente:
aprox 400 gr fasole uscata
carne de porc * eu am folosit de porc pentru ca la noi in casa nu se consuma carnea de vita, dar retete traditionala e cu vita
2- morcovi
1-2 radacini patrunjel
1/2 telina
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
2- lingurite de boia
1 lingura faina
galuste (facute din 2 oua si faina cat cuprinde)
patrunjel verde
sare, piper
Friptura inabusita de porc
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru friptură, 250 ml supa, 100 ml vin, 200 ml ulei, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 100 g făina, 1,500 kg cartofi, 250 ml lapte, 1 leg. verdeata, 150g unt, sare.
Cititi mai multCarbonara cu somon
Ingrediente:
paste 150g
parmezan ras 100g
cascaval ras 100g
galbenus de ou 2 buc
piper negru macinat
somon file proaspat 1 buc
smantana 2 linguri pline
kaizer 4 felii mari
Muschiulet de porc cu salata
Ingrediente:
- 2 muschiuleti de porc
- 3 bucatele de carnat afumat de porc
- 1 kg cartofi (cartofi de salata)
- 1 salata mar
- 1 limeta (pentru zeama)
- Otet balsamic (2 - 3 linguri, dupa gust)
- 4 andive
- o legatura de ridichi
- 6 sau 7 bastonase de surimi
- 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare, piper roz proaspat macinat, tarhon uscat, rozmarin, legume uscate
Rulou din pulpa de curcan la gratar
Ingrediente:
1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg)
5-6 feliute branza topita (cascaval)
20-30 g sunca presata
1/2 gogosar rosu murat
3 linguri ulei de masline
sare, piper, cimbru
Cititi mai mult