Friptura inabusita de porc
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru friptură, 250 ml supa, 100 ml vin, 200 ml ulei, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 100 g făina, 1,500 kg cartofi, 250 ml lapte, 1 leg. verdeata, 150g unt, sare.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se zvântă ÅŸi se porÅ£ionează, o bucată la portie. Se sărează ÅŸi se bate uÅŸor cu ciocanul de ÅŸniÅ£ele, apoi se trec prin făină, si se înăbuşă în 1/2 din cantitatea de ulei cu puÅ£ină apă. Restul de faină se desface in câteva linguri de apă rece, se adaugă supa fierbinte, restul de ulei ÅŸi se fierbe compoziÅ£ia cca 10 minute. Sosul obtinut se strecoara, se toarna peste fripturi si se mai continua fierberea cca 20 minute.