Friptura inabusita de porc
Ingrediente:
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc pentru friptură, 250 ml supa, 100 ml vin, 200 ml ulei, 400 g morcovi, 300 g mazare conservata, 300 g fasole verde conservata, 100 g făina, 1,500 kg cartofi, 250 ml lapte, 1 leg. verdeata, 150g unt, sare.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se zvântă şi se porţionează, o bucată la portie. Se sărează şi se bate uşor cu ciocanul de şniţele, apoi se trec prin făină, si se înăbuşă în 1/2 din cantitatea de ulei cu puţină apă. Restul de faină se desface in câteva linguri de apă rece, se adaugă supa fierbinte, restul de ulei şi se fierbe compoziţia cca 10 minute. Sosul obtinut se strecoara, se toarna peste fripturi si se mai continua fierberea cca 20 minute.