Muschiulet de porc cu salata
Ingrediente:
- 2 muschiuleti de porc
- 3 bucatele de carnat afumat de porc
- 1 kg cartofi (cartofi de salata)
- 1 salata mar
- 1 limeta (pentru zeama)
- Otet balsamic (2 - 3 linguri, dupa gust)
- 4 andive
- o legatura de ridichi
- 6 sau 7 bastonase de surimi
- 3 sau 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare, piper roz proaspat macinat, tarhon uscat, rozmarin, legume uscate
Mod de preparare:
Muschiuletul se curata daca are pielite si se pregateste pentru pus pe gratarul cu capac si apa. Se umezesc mainile cu ulei de masline extravirgin si se ung foarte bine bucatile de muschiulet, ca sa iasa mai suculent, sa nu se arda sau sa nu fie prea uscat.
Curatam cartofi si ii taie si apoi ii punem in ceaunul cu ulei deja incins. Cartofii intotdeauna ii prajesc in ulei de palmier nehidrogenat. Separat curatam andivele, salata, ridichile si taiem si surimi (cam de 1cm), le punem pe toate intr-un castron, asezonam cu ce condimente dorim si punem si 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si otet balsamic.
Aranjarea pe farfurie ramane la aprecierea fiecaruia. Muschiuletul sta pe gratar in jur de 40 de minute, 20 de minute pe fiecare parte.
Pofta buna!