Fondante Logo
3500 vizualizări

Babgulyas

03 Ianuarie 2012
Autor: www.amainbucatarie.blogspot.com
Timp de preparare:
Nota: 5.0

3 poze in galerie

Ingrediente:

aprox 400 gr fasole uscata
carne de porc * eu am folosit de porc pentru ca la noi in casa nu se consuma carnea de vita, dar retete traditionala e cu vita
2- morcovi
1-2 radacini patrunjel
1/2 telina
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
2- lingurite de boia
1 lingura faina
galuste (facute din 2 oua si faina cat cuprinde)
patrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare:

Babgulyasul este o mancare vedeta! Iar mie imi place mai mult decat gulyasul traditional, desi ia ceva mai mult timp pentru a fi preparat.

Mai intai am pus la fiert fasolea. Eu o fierb in 2-3 ape, deci procesul acesta ia destul de mult timp.

Dupa ce am schimbat si a treia apa, adaug legumele tocate si carnea si las sa fiarba in continuare, potrivind la gust cu sare si piper. Cand s-au patruns, pregatesc rantasul.

Intr-o tigaie calesc usturoiul si ceapa. Cand devin sticloase, presar peste boiaua si las putin de tot sa nu devina apoi amara. Adaug putina faina si sting cu putina zeama din supa. Adaug restul de faina si cand se ingroasa, sting din nou cu supa.
Mai adaug cam un polonic de supa peste rantas si amestec bine, apoi torn totul in oala in care fierbe restul de supa.

Apoi pregatesc galustele - sparg doua oua, pun un praf de sare si amestec cata faina cuprinde. Apoi cu o lingura adaug galustele la ciorba.

Mai las sa dea putin in clocot si la final presar patrunjel verde.

 

www.amainbucatarie.blogspot.com



Taguri: fasole,Babgulyás,mancare ungureasca,telina
Categorie: Feluri Principale
Ratingul dumneavoastră
Nota reteta
Ratingul general utilizatori
5.0


© Copyright 2011