Fondante Logo
3015 vizualizări

Prajitura cu ciocolata

20 Decembrie 2011
Autor: www.amainbucatarie.blogspot.com
Timp de preparare:
Nota: 0.0

3 poze in galerie

Ingrediente:

300 gr ciocolata (va recomand ciocolata amaruie, cu multa cacao)
100 gr unt
3 oua mari
200 gr zahar
un varf de cutit de sare (pentru a accentua gustul ciocolatii)
esenta de vanilie
120 gr faina

Mod de preparare:

 

Tocati ciocolata cubulete si jumatate din cantitate (aprox 150 gr) topiti-o impreuna cu untul.

Cand s-a topit, amestecati bine si puneti deoparte pana se mai racoreste.

Intre timp bateti oul cu zaharul, sarea si vanilia. Adaugati ciocolata si apoi treptat si amestecand mereu - faina.

Cand ati incorporat toata faina in aluat, adaugati restul de ciocolata ramasa cubulete.

Turnati aluatul intr-o tava micuta (eu am folosit una de 26/18) si dati la cuptorul incins pana cand deasupra se formeaza o crusta subtire si daca apasati cu degetul usor va ramane amprenta.

Lasati prajitura sa se raceasca si apoi o puteti taia cuburi si sa o serviti.

Aceasta prajitura umeda, densa si bogata, desi este rapida si foarte simpla, este foarte eleganta si cred ca poate sta la loc de cinste pe masa de sarbatori!

 

www.amainbucatarie.blogspot.com



Taguri: ciocolata,prajitura
Categorie: Deserturi
Ratingul dumneavoastră
Nota reteta
Ratingul general utilizatori
0.0


© Copyright 2011