Fondante Logo
1828 vizualizări

Paine cu usturoi

22 Ianuarie 2012
Autor: www.amainbucatarie.blogspot.com
Timp de preparare:
Nota: 0.0

3 poze in galerie

Ingrediente:

1 capatana de usturoi
350 ml lapte
450 g faina
1 lingurita sare
1 pachet de drojdie
1 ou bătut
1 lingurita miere
2 linguri de ulei
sare grunjoasă

Mod de preparare:

Intr-un vas incalziti laptele pana da in clocot si adaugati usturoiul dat pe razatoarea fina (ca pentru mujdei). Lasati laptele sa se raceasca pana ramane doar caldut (adaugat fierbinte va omori drojdia).
Atunci adaugati in lapte oul batut, mierea si uleiul.

Intr-un bol amestecati ingredientele uscate, faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia. Turnati peste ele cate putin lapte si framantati aluatul.

Lasati aluatul la crescut in loc caldut, ferit de curenti timp de o ora.

Apoi mai framantati putin si dati forma dorita. Puteti sa faceti chifle (la mine asta era planul initial) sau sa faceti o paine normala.
In ambele cazuri, dupa ce ati dat forma, mai lasati la crescut 20-30 de minute si apoi dati la cuptor pana se coace - timpul depinde de forma painii. Cel mai bine este sa va orientati daca, batute pe fund, suna a gol.

 

www.amainbucatarie.blogspot.com



Taguri: paine,panificatie,usturoi
Categorie: Panificatie
Ratingul dumneavoastră
Nota reteta
Ratingul general utilizatori
0.0


© Copyright 2011