Fondante Logo
Bolta Rece

Informaţii utile

Bolta Rece

Specific:

Adresă: Str. Rece, Nr. 10, Iasi Romania
Distanţa faţa de aeroport:
Orar:
Web: www.casaboltarece.ro
Email: office@casaboltarece.ro
Telefon: +40 - 232 - 212 255
Capacitate:

Facilitaţi

Servicii

organizare evenimente
5618 vizualizări

Bolta Rece

Restaurant

Nota : 3.1

Foto

Vechi şi recunoscut local al ospeţiei, Bolta Rece evocă un aspect sugestiv din viaţa Iaşului 
Prima menţiune documentară privind clădirea, datează din 17 ianuarie 1786, când se precizeaza ca "beciurile şi crâşma erau situate în mahalaua Muntenimii de Jos, pe ulişa ce duce la Târgul boilor"

Numele Bolta Rece a devenit un simbol și un loc de referință pentru orice ieșean, indiferent de etate și profesie și chiar de faptul că omagiază sau nu memoria lui Bachus.

Localul se gasește pe marginea sud-estică a renumitului deal al Copoului, pe strada care nu întâmplător se numește Rece, întrucât aici se cunosc din vechime întinse și ramificate pivnițe care se întretaie între ele și mai mult, unele se află pe nivele mai adânci sau mai puțin adânci, ca niște adevărate etaje subterane.

Prima mențiune documentară, cunoscută, privind cladirea și locul care va deveni vestita locanta a Iașilor "Bolta Rece", datează din 17 ianuarie 1786.

Ospeția a fost construită în stil specific moldovenesc, ca o casă țărănească, cu prispă. Deasupra solului, în jurul unei mari bucătarii și al unui cuptor, exista un salon unde erau serviți un număr mare de meseni; în subsol au fost zidite în piatră, hrube cu firide, de unde lumina opaițelor se răsfrângea asupra vaselor de stejar care adăposteau licoarea de Cotnari, de Bucium, de Uricani și din alte podgorii.

Ratingul dumneavoastră
Amabilitate
Ambianţă
Mâncare
Preţuri
Ratingul general utilizatori
3.0
4.0
3.5
2.0
3.1


Comentarii manager Bolta Rece
Nu există comentarii.
Comentarii facebook
© Copyright 2011