Fondante Logo
Arte Cafe

Informaţii utile

Arte Cafe

Specific:

Adresă: Str. Mihail Kogalniceanu nr. 11
Distanţa fată de aeroport:
Orar: L-V / 9:00 - 23:30 S-D / 12:30 - 23:30
Web: www.artecafe.ro
Email:
Telefon:

Facilitaţi

5012 vizualizări

Arte Cafe

Nota : 4.0

Foto

Situata in Copou, zona prin excelenta istorica a Iasului, Arte Café cafeneaua artistilor, este prima care respectand o tematica bine aleasa, se afla in incinta muzeului Mihail Kogalniceanu, cladire construita intre 1807 si 1808, pe temelii de piatra. Arhitectura casei in stil neoclasic, a fost locuinta lui Mihail Kogalniceanu si a familiei sale si locul unor importante intilniri si petreceri a unor personalitati de seama ale orasului si tarii: Carol I, George Enescu, Mihail Sturdza, Grigore Alexandru Ghica, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Costache Negri, si altii. Mihail Kogalniceanu a avut preocupari de muzeistica inca din tinerete.

Astfel dorintele sale au fost concretizate abia in anul 1970, cand casa intra in patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei. Aspectul de astazi al cladirii si al expozitiei muzeale (camera de primire, cea a Ecaterinei Kogalniceanu, dormitorul, biroul, salonul, sufrageria, camera copiilor si holul), au rezultat in urma lucrarilor de restaurare si consolidare (1994-1999). Demisolul casei, cuprinde 3 camere, un gherghir si o camara, spatiu care gazduieste astazi Arte Cafe. Capacitatea cafenelei este de 80 de locuri in interior, iar terasa amenajata in curtea ce imprajmuie casa dispune de 45 de locuri.

Fiecare incapere are un farmec aparte, oferindu-va posibilitatea de a va intalni prietenii sau partenerii de afaceri intre-un mediu conectat la intreaga lume prin intermediul Internetului WIFI, dar avand in acelasi timp, un grad ridicat de intimitate. Interiorul cafenelei, dispune de doua saloane pentru nefumatori, iar salonul central de forma ovala si spatiul dedicat barului sunt amenajate pentru fumatori. Intimitatea acestor saloane, redata prin amenajarea interiorului, creeaza ambientul perfect pentru petrecerea unor seri romantice, conversatii intre prieteni si discutii de afaceri, seri culturale. Amenajarea spatiului, realizata de artistul plastic Valentina Drutu, pastreaza configuratia casei, imbina elementele moderne cu cele clasice, pastrand echilibrul si unitatea cromatica, compozitionala a spatiului. Tablourile, obiectele decorative, vasele din ceramica pictate realizate de artista dau unicitate, rafinament si distinctie cafenelei. Toate acestea vin in completarea unor servicii profesionale, eleganta si rafinamentul fiind principii dominante ale acestui spatiu dedicat oamenilor de cultura, artistilor si nu numai lor. Muzica de ambient, completeaza in mod fericit atmosfera de bun gust, de relaxare si caldura. Spatiul cafenelei Arte Cafe, este ideal pentru petrecerea momentelor speciale. In acest scop, este posibila rezervarea pentru cocktail-uri oficiale, vernisaje, lansari de carte, seri muzicale.......

close
Ratingul dumneavoastră
Amabilitate
Ambianţă
Băuturi
Preţuri
Ratingul general utilizatori
4.0
4.0
3.0
5.0
4.0


Comentarii manager Arte Cafe
Nu există comentarii.
Comentarii facebook
© Copyright 2011