Fondante Logo
1902 vizualizări

FAO: Preţurile alimentelor ar putea scădea în 2012

21 Ianuarie 2012
Autor: www.capital.ro
Nota: 5.0

1 poze in galerie

Criza economică şi producţiile record obţinute în 2011 ar putea duce anul acesta la reducerea preţurilor alimentelor la nivel mondial.

Astfel, preţurile produselor alimentare s-ar putea reduce în 2012, ca urmare a încetinirii economiei globale, chiar dacă nu este preconizată o scădere drastică, a declarat noul director general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie, José Graziano da Silva, transmite Reuters.

Preţurile nu vor creşte aşa cum s-a întâmplat în ultimii 2 - 3 ani, dar nici nu vor scădea. Ar putea avea loc unele reduceri, dar nu unele drastice, potrivit brazilianului José Graziano da Silva, cel care de la începutul lui 2012 l-a înlocuit pe senegalezul Jacques Diouf la conducerea FAO.

 La începutul anului trecut, preţurile ridicate la alimente au stimulat inflaţia şi au contribuit, de asemenea, la turbulenţele din ţările arabe. În luna februarie 2011, preţurile produselor alimentare măsurate de FAO au atins un nivel record, dar, începând cu luna iulie 2011, au intrat pe o pantă descendentă pe fondul reducerii cererii, în condiţiile recoltelor bune şi ale îngrijorărilor privind economia mondială.


Graziano da Silva a mai spus că nu se aşteaptă ca problemele economice din Europa să afecteze finanţarea proiectelor FAO, deoarece sumele donate de ţările europene reprezintă un procent mic din Produsul lor Intern Brut, astfel încât este puţin probabil să fie diminuat.

Graziano da Silva, primul director general al FAO venit dintr-o ţară din America Latină, a spus că prioritatea sa va fi Africa, în special zona de nord a acesteia.
FAO este cea mai mare agenţie a ONU, cu 3.600 de angajaţi şi un buget anual de aproximativ un miliard de dolari.

 

Sursa : www.gastromedia.roTaguri:
Categorie: Ştiri
Ratingul dumneavoastră
Nota
Ratingul general utilizatori
5.0


© Copyright 2011